СЪВЕТИ ЗА ПЪТУВАНЕ

Съвети за проверка на летището
Обичайният багаж обикновено е ограничен до една чанта плюс един от следните лични вещи:

  • Портмоне
  • Куфарче
  • Чанта за лаптоп компютър
  • Bookbag в стил чанта
  • Големите раници за туризъм или къмпинг се считат за преносим багаж
  • На някои летища изискванията може да са по строги, обадете се на вашата конкретна авиокомпания за точни указания. Всички останали багажи трябва да се проверяват на гишето за билети. Пътници, които надвишават пределната граница, няма да бъдат допускани през контролно-пропускателния пункт за сигурност.

Някои артикули не могат да съдържат вградени ножове, включително ножове с всякаква дължина, режещи инструменти от всякакъв вид (метални или неметални), включително ножове за килими, резачки за кутии и други сгъваеми или прибиращи се остриета, независимо от дължината. Предмети като кирки за катерене, бръсначи, удължени ножици и игли за плетене (Може да се разрешат безопасни самобръсначки за еднократна употреба като BIC и Gillette).Пътниците трябва да бъдат подготвени за задълбочено претърсване на техните вещи. Ако имате опаковани подаръци, те трябва да бъдат разгънати, защото ще подлежат на проверка.Когато влизате в металотърсача на летището, не поставяйте лаптопа си върху конвейерната лента, за да бъде рентгенова. Вместо това помолете охраната да извърши ръчно търсене на компютъра и всяко друго електронно оборудване, което може да имате на вас.

10 ВАЖНИ СЪВЕТИ

  1. Якета и жилетки за пътуване, с многото си джобове за съхранение на важни и полезни предмети, под ръка, са много практични.
  2. Запознайте се с местните закони и обичаи. Докато сте в чужда държава, вие се подчинявате на нейните закони.
  3. Направете две копия на вашата лична карта или паспорт. Оставете едно копие у дома при приятел или роднина. Носете другото със себе си на отделно място от паспорта си.
  4. Оставете копие от маршрута си при семейството или приятел в случай на спешност.
  5. Носете всички лекарства, важни документи и дори най-важните тоалетни принадлежности в чанта.
  6. Опаковайте удобни обувки за ходене и пътуване
  7. Не носете скъпи бижута или очевидно скъпи дрехи.
  8. Бебешките кърпички са полезни за носене за бързо почистване
  9. От първостепенно значение е пътният комплект за оказване на първа помощ в комплект с лекарства, стерилни превръзки и препарати.
  10. Остани здрав. Вземете превантивни ваксинации преди да излезете от вкъщи, мийте често ръцете си и носете лекарства против диария. За подходящи дестинации се консултирайте с пътуващ лекар за необходимите съвети, ваксинации и рецепти. И задължително, купете пътна застраховка, преди да започнете своето пътуване.

ЗАСТРАХОВКА ЗА ПЪТУВАНЕ
Сключете застраховка за пътуване и не напускайте дома без нея! За покритие и за цялостна медицинска и пътна застраховка, моля, попитайте вашия туристически агент. Покритието включва загуба на багаж, закъснения и анулиране на пътувания, посещения на лекари, болничен престой и спешна евакуация.