Изберете вашия багаж

Закупуването на правилния куфар може да ви помогне да избегнете повреден багаж, такси от авиокомпанията и други неприятности при пътуване. Ето как да изберете багаж, който е подходящ за вас за първи път, заедно със съветите за пътуване само с чанти. Започнете с разумния избор на багажа. Докато скъпите кожени калъфи могат да изглеждат и да ви се струват чудни, те ще ви оставят с по-малко средства за пътни разходи и освен това ще бъдат изхвърлени от ръководителите на багажа при първия им преглед. Придържайте се с издръжлив, лек багаж. Разтегаемият, мек странен багаж е добър избор, ако ще добавяте сувенири и други покупки. Твърдият багаж е добър избор, ако не планирате да върнете повече, отколкото сте занесли и имате деликатни предмети, които изискват здрав контейнер.Чантите с колела са много удобни и могат да спасят гърба ви от ненужен стрес. Имайте предвид обаче, че авиокомпаниите се отказват от отговорност за колелата, които се повреждат или губят по време на работа с багажа.

Уверете се, че всяки багаж е ясно обозначен – отвътре и отвън – с вашето име и друга идентифицираща информация. Някои хора предпочитат да използват служебния си адрес и телефонен номер, вместо информацията за връзка с дома си поради съображения за сигурност.

За допълнителен съвет, моля, попитайте нашия приятелски настроен персонал, в магазина или моля, изпратете ни имейл или се включете чрез нашите социални канали.

Опаковане на вашия багаж

Започнете с поставянето на тежките или обемни предмети в долната част на куфара, включително обувки, будилник, сешоар и ютия за пътуване. Защитете крехките предмети, като ги поставите в чорапи или други дебели дрехи и ги поставите в центъра на багажа.

За да запазите дрехите без да се мачкат, поставете всичко в найлонови торбички или ги увийте в хартия. Навиването им на цилиндри, вместо сгъване също може да помогне. Тениските, суитчърите и дънките също могат да се навиват в цилиндри и да се забиват в ъгли, за да не се размести останалия багаж.

Допълнителни пластмасови торбички са удобни при транспортиране на мокри бански костюми и замърсени дрехи. Игла и конец, компактен чадър и допълнителни закачалки също могат да се окажат полезни.

Опаковайте само неща, които не бихте имали против да загубите като багаж и неща които ще бъдат проверени. Ръчния багаж е място за ценности, пътни документи, лекарства, ключове, камери, мобилни телефони, пари в брой, пътнически чекове, кредитни карти и снимки и инвентаризации на багажа ви.